fbpx

Tikka Aubergine Masala

Kender i den opgang hvor der altid dufter fantastisk af krydret mad? I vores opgang, kommer den duft fra os, for jeg ELSKER bare indiske retter 😀

Opskrift til 4 personer:

  • 3 Auberginer
  • 5 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 40g ingefær
  • 5 tsk. spidskommen
  • 5 tsk. koriander
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. cayennepeber
  • 2 dåser tomat
  • 300ml vand
  • 150 ml kokosmælk
  • Salt

Metode:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skær auberginen i strimler som er ca. 1cm. tykke.
  2. Put auberginen i en skål og væn det med 2 tsk. spidskommen, 2 tsk. koriander, 1 tsk. gurkemeje, 1 tsk. cayennepeber og 1 tsk. salt. Lad det trække i 10 minutter.
  3. Steg auberginen i en gryde eller sauterpande i ca. 5 minutter. Bagefter skal de i ovnen i 15 minutter, til de er møre.
  4. Nu skal du i gang med saucen. Pil hvidløg og hak i mindre stykker. Pil løg og skræl ingefær. Begge skal skæres i tynde strimler.
  5. Svits det hele på e pande i 2 minutter sammen med 3 tsk. spidskommen, 3 tsk. koriander, 1 tsk. gurkemeje og 1 tsk. cayennepeber.
  6. Tilsæt vand og dåsetomat og lad det simre indtil auberginerne er færdige.
  7. Når auberginerne er færdige, skal du mose dem groft på bagepladen. Brug en kartoffelmoser eller en gaffel til at mose dem i småstykker. Put ned i saucen.
  8. Tilsæt kokosmælk. Lad saucen simre i 15 minutter og smag til med salt.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *