fbpx

Saltkaramel is

Isen her er ikke det sundeste alternativ is, men is kan alligevel sagtens indgå i en overall sund diæt uden de store problemer. Selvom den er fyldt med sukker og soyapiskefløde vil jeg dog stadig mene, at den er et bedre alternativ til almindelig flødeis. Ikke kun fra det dyreetiske perspektiv, men også hvis vi sammenligner kalorierne. Det anbefales at max. 10E% af vores samlede kalorier kommer fra søde sager og andet godt (som der SKAL være plads til i en afbalanceret kost efter min mening) :D.

De elementer som gør den mere kaloriefattig er:

  • Soyapiskefløden erstatter almindeligt piskefløde og indeholder færre kalorier.
  • Kikærtevand erstatter æg, og har færre kalorier.
  • Karamellen er udelukkende på sukker og soyamælk. Der er ingen smør eller fløde i, hvorfor det også er en rimelig fedtfattig karamel.

Så hvis du af den ene eller den anden grund tænker over dine kalorier, så kan denne is, uanset om du spiser helt plantebaseret, delvis plantebaseret eller meget lidt plantebaseret være et udmærket alternativ til almindelig flødeis.

Den er cremet, fyldig, sød og bare virkelig lækker !

OBS: Isen er lavet i en ismaskine som skal fryses ned dagen inden brug. Jeg har ikke testet opskriften uden ismaskine.

Her kommer opskriften på ca. ½ liter is:

Is base:

  • Væden fra 1 ds. kikærter
  • 1 spsk. hvid sukker.
  • 1,5 dl soyapiskefløde
  • 30g mørk chokolade

Saltkaramel:

Metode:

  1. Start med at give kikærtevandet et opkog. Lad den reducere til den halve mængde. Hæld over i en skål og pisk den til den er stiv og nærmest ville blive i skålen når du vænner den på hovedet.
  2. Put farinsukker, sukker, soyamælk og salt i en gryde. Giv det et opkog og lad det koge på middelhøj varme indtil soyamælken har reduceret til halv mængde. Tag det af varmen og lad det køle af.
  3. Pisk soyapiskefløden indtil du har en god flødeskum.
  4. Hæld karamellen ned i den piskede kikærtevand i en tynd stråle, mens du pisker d forsigtigt med en elpisker.
  5. Væn soyaflødeskummet forsigtigt med kikærtevand/karamel massen.
  6. Hak chokolade og rør i.
  7. Put det ned i en ismaskine og lad den kører rundt til isen har en god konsistens.

Velbekomme 😀

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *