fbpx

Nordic Pad Thai

Grunden til at jeg kalder den nordisk, er at jeg har lavet den primært af råvare som er produceret indenfor Europa. Tofuen som jeg linker til er mærket med EU – Jordbrug, og de fleste grøntsager er danske. Du kan selvfølgelig bruge lige den tofu som du har lyst til. Det er blot for at vise den klima bevidste forbruger, at soya (som har et ry for at komme hele vejen fra asien), også kan være mere lokalt. Så der er ingen grund til at bekymre sig om klimabelastningen i denne plantebaseret ret, hvor kød erstattes af tofu.

Her for du opskriften, som udover at være sund og rig på forskellige smage også altid er et hit i familien.

Pad thai til 4 personer:

  • 2 hele pakker risnudler
  • 1 bundt forårsløg
  • 500g broccoli
  • 3 gulerødder
  • 40g ingefær
  • ½ rød chili (kan undlades)

Pad thai sauce:

  • 3 dl soya sauce
  • Saften fra 2 modne limes (Limes er modne når de er gule. Når du køber dem grønne så lad dem ligge fremme i solen til de skifter farve)
  • 3 tsk. brun farin eller 4 tsk. kokossukker
  • 3 fed knuste hvidløg
  • 3 tsk. maizena jævning

Topping:

  • Smuldret krydret tofu (300g tofu, 1 tsk. gurkemeje, 4 tsk. soya sauce, ½ knivspids peber)
  • Hakkede peanuts
  • Karse
  • Friske koriander

Metode:

  1. Kog noget vand og lad risnudlerne ligge i det kogte vand i 10 minutter med låg. Når risnudlerne er færdige, skal du putte dem i en si og skylle dem med kold vand, og blot lade dem stå indtil de skal bruges.
  2. Lav pad thai saucen ved at røre alle ingredienserne sammen og lade den stå og trække mens du laver pad thaien.
  3. Hak forårsløg ud i skiver. Brug gerne hele forårsløget og ikke kun det hvide. Skræl gulerødder og skær dem i strimler.
  4. Bræk stykker af broccolien ud i stykker, og skær dem i tynde strimler.
  5. Skræl ingefær og skær i strimler. Ligeledes hak chilien fint.
  6. Svits ingefær, chili og forårsløg i 1 min. Tilsæt derefter gulerødder og broccoli og steg yderligere i 5 minutter under omrøring.
  7. Put risnudlerne oveni og bland det godt med grøntsagerne.
  8. Tilsæt pad thai saucen og rør godt rundt mens saucen tykner om retten. Lad det simre i 3 minutter.
  9. Dræn tofuen for den væske den ligger i, og sug derefter væsken ud af tofu blokken ved at omsvøbe den i køkkenrulle og pres væden ud til den sidder i papiret.
  10. Smuldr tofuen ud i små stykker hen over en varm pande. Tilsæt gurkemeje, sojasauce og peber. Lad det varme op under omrøring i 5 minutter.
  11. Hak peanuts.
  12. Retten er færdig. Server med yderligere friske koriander og karse på toppen.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *